Top 40 legtöbb szavazattal rendelkező link > Ősz - wyw.hu

Szponzorált linkek
Vivaldi - Négy évszak: Ősz - Cakó Ferenc homokanimáció
http://www.youtube.com/watch?v=fCEB4v3o-50

Vivaldi Four Seasons Autumn Sand Animation Ferenc Cakó. - Négy évszak: Ősz - Cakó Ferenc homokanimáció.

Vivaldi - Négy évszak: Ősz - Cakó Ferenc homokanimáció
Képguru: Ősz háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/osz

Képguru.hu: Ősz háttérképek - Ingyenes letöltés, képeslapként való elküldési lehetőség.

Képguru: Ősz háttérképek
Őszi ételek, receptek
http://www.grocceni.com/osz.html

Recept ötletek őszre: Szüret (szőlős, mustos, boros ételek), hagyományos szüreti ételek, Mártonlúd és libasültek, gombaszezon és gombás ételek....

Őszi ételek, receptek
Őszi séták, gombaszedéssel
http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/11774/sargulo-falevelek-oszi-setak-go ...

A gomba számos kedvező élettani hatással rendelkezik: kiváló fehérjeforrás, gazdag vitamin és ásványi anyag forrás. A gomba tehát étrendünket gazdagítja, de ha nem vigyázunk gombás ételünkből akár utolsó vacsora is lehet...Csak ellenőrzött gombát készítsünk el.

Őszi séták, gombaszedéssel
Ősz - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90sz

Ősszel a természet ezer színben pompázik, főleg az erdőkben csodálhatjuk meg a színes lehulló faleveleket. Az ősz a trópusi, illetve száraz és hideg égövi tájakon nem létezik, a mérsékelt égöv egyik évszaka. Hónapjai a szeptember, október és november, a Föld déli féltekéjén viszont az március, április és május. Ősszel megkezdődik az iskola.

Ősz - Wikipédia
Szarvasbőgés hangja
http://www.youtube.com/watch?v=-jn84Nq8oec

Videó: Bőgő bika Gemencen. A nagyszerű videó készítőjének sikerült a közelébe lopakodnia.

Szarvasbőgés hangja
Zöldhulladék elszállítás, komposztálás
http://www.kertgondozok.hu/kertgondozas_kertepites_zoldhulladek_elszallitas_ ...

Reneszánszát éli a komposztálás. A természet arra tanít bennünket, hogy a földi élet alapja a biológiai körforgás, amelynek minden építőköve hasznos és pótolhatatlan szerepet tölt be. Ha a lehullott levelekben, a levágott fűben vagy más növényi részekben felhalmozott tápanyagokat elégetjük, vagy a szemétre hányjuk, növényeinket fosztjuk meg a továbbéléshez szükséges éltető erőtől.

Zöldhulladék elszállítás, komposztálás
Szekszárdi Szüreti Napok
http://www.szekszardiszuretinapok.hu/

A bor és kultúra nemes kapcsolatát, a szüret hagyományát megőrizve és ápolva rendezik meg minden év szeptemberében, a Szekszárdi Szüreti Napok összművészeti fesztivált. Az oldalon megtalálja az aktuális évi programokat, valamint élőképen is követheti fesztiválunkat! Négy napos rendezvényünkön igényes programokkal, borkóstolóval, koncertekkel, hagyományos helyi ételekkel, szüreti felvonulással várjuk az érdeklődőket. Várjuk szeretettel, töltse nálunk a kellemes őszi hétvégét!

Szekszárdi Szüreti Napok
Szeptember
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szeptember

Az ősz első hónapja a szeptember, mely 30 napos. A népi kalendáriumban Szent Mihály hava. Szeptemberben még érezni a nyár ízét, de már hűvösödnek a reggelek. Szeptemberi események és jeles napok.

Szeptember
Október
http://hu.wikipedia.org/wiki/Okt%C3%B3ber

Október hónapunk 31 napos. A népi kalendárium Mindszent havának nevezi, a protestánsok pedig gyakran reformáció hónapjának. Október eseményei, októberi jeles napok. Szeptember végével már egyre hűvösebb idők jönnek, de a kora őszi lehűlést követő 8-10 napos októberi meleg periódust hívják vénasszonyok nyarának, illetve indián nyárnak.

Október
November
http://hu.wikipedia.org/wiki/November

November az ősz utolsó hónapja, és 30 napos. Neve latinul novem,. A 18. századi nyelvújítók szerint a november: gémberes. A népi kalendáriumban Szent András hava. November jeles napjai és eseményei.

November
Őszi ünnepek
http://www.unnepekoldala.hu/szeptember

Őszi ünnepek, jeles napok hónapra és napokra lebontva. Szeptemberi, októberi, novemberi ünnepek, névnapok.

Őszi ünnepek
Káposztafesztivál Vecsés
http://www.vecsesikaposztafeszt.hu/

A régi hagyományok szerint minden év szeptember végén rendezik meg a Vecsési Káposztafesztivált Vecsés Faluközpontjában. Ilyenkor minden a káposztáról szól. A káposztafesztivál méltóképpen mutatja be ország-világ számára a híres vecsési savanyúságot és a sváb hagyományokat. A látogatókat színes programok, koncertek, kézműves vásárok, valamint finomabbnál finomabb káposztás ételek várják.

Káposztafesztivál Vecsés
Őszi kirándulás, túraútvonalak
http://turavezetes.hu/turautvonalak

A természet sokak számára ősszel a legszebb. A levelek színpompája, a nyárutó napsugarai hívogatnak, hogy kimozdulj a négy fal közül, és felfedezd hazánk legszebb őszi kirándulóhelyeit. Adunk pár ötletet, merre indulj kirándulni, túrázni. Íme néhány olyan túraútvonal, amiket már bejártunk, és jó szívvel ajánlunk neked!

Őszi kirándulás, túraútvonalak
Őszi fesztivál - Múzeumok Őszi Fesztiválja
http://www.oszifesztival.hu/

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2006-ban került először megrendezésre, s azóta az egyik legjelentősebb országos eseményévé nőtte ki magát. Főbb célja, a múzeumlátogatás népszerűsítése, színvonalas múzeumi programokkal, ezáltal felhívni a figyelmet az értékek megőrzésére, fontosságára.

Őszi fesztivál - Múzeumok Őszi Fesztiválja
Paprikafesztivál Kalocsa
http://kalocsaipaprikafesztival.hu/

A világhírű kalocsai paprika otthonában, minden évben megrendezik a Kalocsai Paprikafesztivált. A piros aranyát ünneplő város, a régió legnagyobb fesztiválja lett és minden évben színes programokkal várja az érdeklődőket. Koncertek, paprikás ételek, kézműves vásárok, gyermekprogramok, paprikafutás, tűzijáték...

Paprikafesztivál Kalocsa
Kisfarsang: Mihály naptól, Katalin napig
https://magyarno.com/szent-mihaly-napja-kisfarsang-kezdete/

Szent Mihály napja és Kisfarsang eredete, története, szokások és hagyományok. Kisfarsang (szeptember 29. – november 25.)a karácsonyt megelőző mulatozás ideje volt, a gazdasági év lezárulását ünnepelték. Kisfarsang után egészen nagyfarsangig tilos esküvőt tartani vagy bálozni. A kisfarsang hagyományosan Szent Mihály-nap után kezdődik. A Mihály név agyakorisága miatt kedvelt ünnep maradt országszerte.

Kisfarsang: Mihály naptól, Katalin napig
Iskolaszerek webáruház
http://www.iskolawebshop.hu/

Kezdjük együtt az iskolát! Webáruházunkban egy helyen és kényelmesen megvásárolhatja az iskolakezdéshez szükséges eszközöket, felszereléseket: iskolatáska, füzetek, íróeszközök, rajzeszközök, tornazsákok széles kínálata, kedvező árakon.

Iskolaszerek webáruház
Iskolakezdés vers
http://www.operencia.com/versek/iskolakezdes

Véget ért a szünidő, irány a suli! Versek szeptemberre iskolakezdéshez, évnyitóra.

Iskolakezdés vers
Tanévnyitó versek
http://dalokversek.hu/versek/versevnyito.htm

Versek iskolai évnyitóra és évzáróra, hogy megkönnyítsük a keresgélést.

Tanévnyitó versek
Oktatás, tanulás idézetek
http://www.citatum.hu/kategoria/Oktatas

Idézetek iskolakezdésre: Idézetek oktatásról tanulásról, bölcsességről, iskoláról, oktatói nevelésről.

Oktatás, tanulás idézetek
Mindenszentek és halottak napja
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/muveszetek/muveszettortenet/neprajz-unnepek- ...

Az november 1. és november 2. egymás utáni napokon ünnepelt mindenszentek és halottak napja közül, egyértelműen az utóbbi dominál, annak ellenére, hogy a megemlékezés később alakult ki. Mindkettő a halottakra való emlékezés ünnepe. Mindenszentek napja azoknak a szenteknek az ünnepe, akikről a naptár név szerint nem emlékezik meg.

Mindenszentek és halottak napja
Halottak napja idézetek
http://www.citatum.hu/kategoria/Halottak_napja

A halottak az élők emlékezetében élnek tovább. Hosszabb, rövidebb idézetek, bölcsességek halottak napjára: szeretetről, elmúlásról, hiányról, halálról.

Halottak napja idézetek
Őszi élő háttérképek Androidra
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.AutumnLiveWallpaper&hl=hu

Őszi hátérképet keresel mobilodra? Legyen stílusos a telefonod is, élvezd a varázsát ennek a csodálatos évszaknak! Igazán élő, ősz háttérképek android telefonokra. Különböző őszi tájak, hulló falevelekkel, csodás színekkel. Érintsd meg a természetet!

Őszi élő háttérképek Androidra
Iskolai Erzsébet-utalvány
http://erzsebetutalvanykereso.hu/

Együttes megállapodással, az Iskolai Erzsébet-utalvány felhasználható az utalvány elfogadására szerződött szolgáltatóknál tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására, mely jelentősen megkönnyítheti a szülők terheit. Az Erzsébet utalvány elfogadóhelyeket megtalálja elfogadóhely-keresőnkben.

Iskolai Erzsébet-utalvány
Kölöknet: Iskola
http://www.koloknet.hu/iskola/

Az oldal célja, hogy segítsen és hasznos információkat nyújtson szülőknek, pedagógusoknak és az érdeklődőknek. Gyerekek a családban és közösségben. Iskolás korú gyermekek nevelésével és oktatásával kapcsolatos cikkek, hasznos tippek.Tanév rendje naptár, intézménykereső, valamint adott területek szakértői várják kérdéseit.

Kölöknet: Iskola
Csokonai Vitéz Mihály: Az ősz
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/szuret#BHI/csokonai0042

Részlet Csokonai Vitéz Mihály: Az ősz c. művéből. Már a víg szüretnek örül minden ember, mellyel örvendeztet bennünket szeptember, Októbert ekképpen biztatja előre, hogy nektár lesz a bor, és máslás a lőre... ...Megterhelte az ősz a fáknak ágait, vastagon ráfűzvén gazdag áldásait. Csak az a baj, hogy már hívesek a szelek, néha egy kis hideg és dér is jár velek.

Csokonai Vitéz Mihály: Az ősz
Jeles Napok: Szüret
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/szuret

A szüret régen a gazdaságokban kölcsönös segítséggel végzett társasmunka, vagy bérmunka volt. Manapság a kiskerti szőlőkben a család meghívott segítőkkel, rokonokkal szüretel. Ekkor a házigazda, vendégül is látja a szüretelőket étellel-itallal, a szőlőből, mustból kóstolót vihetnek haza.

Jeles Napok: Szüret
Bálint Gazda: Őszi trágyázás
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/oktober/tragyazas-osszel.html

A trágyázás és a komposzt felhasználásának legfontosabb időszaka az ősz. Ilyenkor szerves és műtrágyával pótoljuk a talaj, termőföld tápanyagait. A szerves istállótrágyát csak ősszel szabad, mert idő kell a lebomlásához.

Bálint Gazda: Őszi trágyázás
Határ József: Szüretelők - fafaragás
http://www.tolnaart.hu/hatarj/033.htm

Határ József fafaragó művész munkája: Szüretelők - TolnaArt Galéria (szobor, fafaragás) A faragó népi iparművész 1921-ben született Alsólipnyicán, Árva megyében, ami ma Lengyel terület. A megannyi karakterű szobrai arról árulkodnak, hogy jó megfigyelő, emberismerő és szerető ember.

Határ József: Szüretelők - fafaragás
Id. Markó Károly: Szüret
http://www.hung-art.hu/kep/m/marko_k1/muvek/1/marko109.jpg

Id. Markó Károly: Szüret – tájképfestészet. A festmény gróf Károlyi István megrendelésére készült, melyet a Rómához közeli Tivoliban festett meg.

Id. Markó Károly: Szüret
Babits Mihály: Szüret előtt
http://mek.oszk.hu/00600/00602/html/vers0602.htm#26

Sötétzöld színü és tömött a tő, egy-egy vörös levéllel néha tarka; édesen lankad, érve csüggedő, kékes fürtjével a nemes kadarka...

Babits Mihály: Szüret előtt
Juhász Gyula: Október
http://mek.oszk.hu/00700/00709/html/vs190902.htm#41

Szüret tüzei égnek, Szólnak szüreti nóták S a szőlőhegyek hátán Venyige lombja pirkad És megszépül csöndesen Az egész mulandóság...

Juhász Gyula: Október
Ady Endre: Az ősz dicsérete
http://hu.wikisource.org/wiki/Az_%C5%90sz_dics%C3%A9rete

Evoé, élet, be gyönyörű ősz jött, Talán legszebbik ősze a világnak, Ma, mosoly-csokrát szórom szét a számnak, (Megint virul e búra görbedett)...

Ady Endre: Az ősz dicsérete
Szimbólumtár - Ősz az irodalomban
http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/pedagogia/szimbolumtar-az-osz

Sulinet Szimbólumtár: Az ősz megjelenése irodalmi művekben. Az ősz ihletadó szépségeit sokan papírra vetették, lássuk mit jelentett a költőknek, íróknak az ősz, hogy jelenik meg műveikben.

Szimbólumtár - Ősz az irodalomban
Bükk ősszel
http://www.schefferj.ps.hu/Bukk_Au.htm

Scheffer János képgalériája: Bükk - Őszi képek, fotók. A szemet gyönyörködtető fotógyűjtemény bemutatja milyen csodálatos a Bükk ősszel is.

Bükk ősszel
Tokaji ősz
http://www.tokajiosz.hu/

Tokaj vidéke nagy kincsünk, valódi arcát csak azoknak mutatja meg, akik fogékonyak annak meglátására. A Tokaji Ősz rendezvénysorozat egy olyan kezdeményezés, amely színes programjait a világörökségi borvidéken a tokaji bor köré fonja. Igényes programokkal várják a szórakozni, a borkultúra és minőségi borfogyasztás kedvelőit. Ismerkedjen meg Tokaj-Hegyalja kulturális, csodás természeti értékeivel.

Tokaji ősz
Ágnes Vanilla- József Attila: Ősz
http://www.youtube.com/watch?v=mbG3PNtSA6U

Ágnes Vanilla előadásában - József Attila: Ősz c. műve.

Ágnes Vanilla- József Attila: Ősz
Őszi háttérkép ingyen
http://www.hatterkep-ingyen.hu/evszakok/osz/osz1.html

hatterkep-ingyen.hu - Letölthető őszi háttérképek ingyenesen.

Őszi háttérkép ingyen
Őszi háttérképek
http://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/a-10-legszebb-oszi-hatterkep

Őszi háttérképek számítógépre, hogy az évszak színpompáját ne csak a természetben élvezhesd.

Őszi háttérképek
Vivaldi - Négy évszak: Ősz - Cakó Ferenc homokanimáció
http://www.youtube.com/watch?v=fCEB4v3o-50

Vivaldi Four Seasons Autumn Sand Animation Ferenc Cakó. - Négy évszak: Ősz - Cakó Ferenc homokanimáció.

Vivaldi - Négy évszak: Ősz - Cakó Ferenc homokanimáció
Képguru: Ősz háttérképek
http://kepguru.hu/hatterkepek/cimke/osz

Képguru.hu: Ősz háttérképek - Ingyenes letöltés, képeslapként való elküldési lehetőség.

Képguru: Ősz háttérképek
Őszi ételek, receptek
http://www.grocceni.com/osz.html

Recept ötletek őszre: Szüret (szőlős, mustos, boros ételek), hagyományos szüreti ételek, Mártonlúd és libasültek, gombaszezon és gombás ételek....

Őszi ételek, receptek
Őszi séták, gombaszedéssel
http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/11774/sargulo-falevelek-oszi-setak-go ...

A gomba számos kedvező élettani hatással rendelkezik: kiváló fehérjeforrás, gazdag vitamin és ásványi anyag forrás. A gomba tehát étrendünket gazdagítja, de ha nem vigyázunk gombás ételünkből akár utolsó vacsora is lehet...Csak ellenőrzött gombát készítsünk el.

Őszi séták, gombaszedéssel
Ősz - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90sz

Ősszel a természet ezer színben pompázik, főleg az erdőkben csodálhatjuk meg a színes lehulló faleveleket. Az ősz a trópusi, illetve száraz és hideg égövi tájakon nem létezik, a mérsékelt égöv egyik évszaka. Hónapjai a szeptember, október és november, a Föld déli féltekéjén viszont az március, április és május. Ősszel megkezdődik az iskola.

Ősz - Wikipédia
Szarvasbőgés hangja
http://www.youtube.com/watch?v=-jn84Nq8oec

Videó: Bőgő bika Gemencen. A nagyszerű videó készítőjének sikerült a közelébe lopakodnia.

Szarvasbőgés hangja
Zöldhulladék elszállítás, komposztálás
http://www.kertgondozok.hu/kertgondozas_kertepites_zoldhulladek_elszallitas_ ...

Reneszánszát éli a komposztálás. A természet arra tanít bennünket, hogy a földi élet alapja a biológiai körforgás, amelynek minden építőköve hasznos és pótolhatatlan szerepet tölt be. Ha a lehullott levelekben, a levágott fűben vagy más növényi részekben felhalmozott tápanyagokat elégetjük, vagy a szemétre hányjuk, növényeinket fosztjuk meg a továbbéléshez szükséges éltető erőtől.

Zöldhulladék elszállítás, komposztálás
Szekszárdi Szüreti Napok
http://www.szekszardiszuretinapok.hu/

A bor és kultúra nemes kapcsolatát, a szüret hagyományát megőrizve és ápolva rendezik meg minden év szeptemberében, a Szekszárdi Szüreti Napok összművészeti fesztivált. Az oldalon megtalálja az aktuális évi programokat, valamint élőképen is követheti fesztiválunkat! Négy napos rendezvényünkön igényes programokkal, borkóstolóval, koncertekkel, hagyományos helyi ételekkel, szüreti felvonulással várjuk az érdeklődőket. Várjuk szeretettel, töltse nálunk a kellemes őszi hétvégét!

Szekszárdi Szüreti Napok
Szeptember
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szeptember

Az ősz első hónapja a szeptember, mely 30 napos. A népi kalendáriumban Szent Mihály hava. Szeptemberben még érezni a nyár ízét, de már hűvösödnek a reggelek. Szeptemberi események és jeles napok.

Szeptember
Október
http://hu.wikipedia.org/wiki/Okt%C3%B3ber

Október hónapunk 31 napos. A népi kalendárium Mindszent havának nevezi, a protestánsok pedig gyakran reformáció hónapjának. Október eseményei, októberi jeles napok. Szeptember végével már egyre hűvösebb idők jönnek, de a kora őszi lehűlést követő 8-10 napos októberi meleg periódust hívják vénasszonyok nyarának, illetve indián nyárnak.

Október
November
http://hu.wikipedia.org/wiki/November

November az ősz utolsó hónapja, és 30 napos. Neve latinul novem,. A 18. századi nyelvújítók szerint a november: gémberes. A népi kalendáriumban Szent András hava. November jeles napjai és eseményei.

November
Őszi ünnepek
http://www.unnepekoldala.hu/szeptember

Őszi ünnepek, jeles napok hónapra és napokra lebontva. Szeptemberi, októberi, novemberi ünnepek, névnapok.

Őszi ünnepek
Káposztafesztivál Vecsés
http://www.vecsesikaposztafeszt.hu/

A régi hagyományok szerint minden év szeptember végén rendezik meg a Vecsési Káposztafesztivált Vecsés Faluközpontjában. Ilyenkor minden a káposztáról szól. A káposztafesztivál méltóképpen mutatja be ország-világ számára a híres vecsési savanyúságot és a sváb hagyományokat. A látogatókat színes programok, koncertek, kézműves vásárok, valamint finomabbnál finomabb káposztás ételek várják.

Káposztafesztivál Vecsés
Őszi kirándulás, túraútvonalak
http://turavezetes.hu/turautvonalak

A természet sokak számára ősszel a legszebb. A levelek színpompája, a nyárutó napsugarai hívogatnak, hogy kimozdulj a négy fal közül, és felfedezd hazánk legszebb őszi kirándulóhelyeit. Adunk pár ötletet, merre indulj kirándulni, túrázni. Íme néhány olyan túraútvonal, amiket már bejártunk, és jó szívvel ajánlunk neked!

Őszi kirándulás, túraútvonalak
Őszi fesztivál - Múzeumok Őszi Fesztiválja
http://www.oszifesztival.hu/

A Múzeumok Őszi Fesztiválja 2006-ban került először megrendezésre, s azóta az egyik legjelentősebb országos eseményévé nőtte ki magát. Főbb célja, a múzeumlátogatás népszerűsítése, színvonalas múzeumi programokkal, ezáltal felhívni a figyelmet az értékek megőrzésére, fontosságára.

Őszi fesztivál - Múzeumok Őszi Fesztiválja
Paprikafesztivál Kalocsa
http://kalocsaipaprikafesztival.hu/

A világhírű kalocsai paprika otthonában, minden évben megrendezik a Kalocsai Paprikafesztivált. A piros aranyát ünneplő város, a régió legnagyobb fesztiválja lett és minden évben színes programokkal várja az érdeklődőket. Koncertek, paprikás ételek, kézműves vásárok, gyermekprogramok, paprikafutás, tűzijáték...

Paprikafesztivál Kalocsa
Kisfarsang: Mihály naptól, Katalin napig
https://magyarno.com/szent-mihaly-napja-kisfarsang-kezdete/

Szent Mihály napja és Kisfarsang eredete, története, szokások és hagyományok. Kisfarsang (szeptember 29. – november 25.)a karácsonyt megelőző mulatozás ideje volt, a gazdasági év lezárulását ünnepelték. Kisfarsang után egészen nagyfarsangig tilos esküvőt tartani vagy bálozni. A kisfarsang hagyományosan Szent Mihály-nap után kezdődik. A Mihály név agyakorisága miatt kedvelt ünnep maradt országszerte.

Kisfarsang: Mihály naptól, Katalin napig
Iskolaszerek webáruház
http://www.iskolawebshop.hu/

Kezdjük együtt az iskolát! Webáruházunkban egy helyen és kényelmesen megvásárolhatja az iskolakezdéshez szükséges eszközöket, felszereléseket: iskolatáska, füzetek, íróeszközök, rajzeszközök, tornazsákok széles kínálata, kedvező árakon.

Iskolaszerek webáruház
Iskolakezdés vers
http://www.operencia.com/versek/iskolakezdes

Véget ért a szünidő, irány a suli! Versek szeptemberre iskolakezdéshez, évnyitóra.

Iskolakezdés vers
Tanévnyitó versek
http://dalokversek.hu/versek/versevnyito.htm

Versek iskolai évnyitóra és évzáróra, hogy megkönnyítsük a keresgélést.

Tanévnyitó versek
Oktatás, tanulás idézetek
http://www.citatum.hu/kategoria/Oktatas

Idézetek iskolakezdésre: Idézetek oktatásról tanulásról, bölcsességről, iskoláról, oktatói nevelésről.

Oktatás, tanulás idézetek
Mindenszentek és halottak napja
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/muveszetek/muveszettortenet/neprajz-unnepek- ...

Az november 1. és november 2. egymás utáni napokon ünnepelt mindenszentek és halottak napja közül, egyértelműen az utóbbi dominál, annak ellenére, hogy a megemlékezés később alakult ki. Mindkettő a halottakra való emlékezés ünnepe. Mindenszentek napja azoknak a szenteknek az ünnepe, akikről a naptár név szerint nem emlékezik meg.

Mindenszentek és halottak napja
Halottak napja idézetek
http://www.citatum.hu/kategoria/Halottak_napja

A halottak az élők emlékezetében élnek tovább. Hosszabb, rövidebb idézetek, bölcsességek halottak napjára: szeretetről, elmúlásról, hiányról, halálról.

Halottak napja idézetek
Őszi élő háttérképek Androidra
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.AutumnLiveWallpaper&hl=hu

Őszi hátérképet keresel mobilodra? Legyen stílusos a telefonod is, élvezd a varázsát ennek a csodálatos évszaknak! Igazán élő, ősz háttérképek android telefonokra. Különböző őszi tájak, hulló falevelekkel, csodás színekkel. Érintsd meg a természetet!

Őszi élő háttérképek Androidra
Iskolai Erzsébet-utalvány
http://erzsebetutalvanykereso.hu/

Együttes megállapodással, az Iskolai Erzsébet-utalvány felhasználható az utalvány elfogadására szerződött szolgáltatóknál tankönyv, taneszköz és ruházat vásárlására, mely jelentősen megkönnyítheti a szülők terheit. Az Erzsébet utalvány elfogadóhelyeket megtalálja elfogadóhely-keresőnkben.

Iskolai Erzsébet-utalvány
Kölöknet: Iskola
http://www.koloknet.hu/iskola/

Az oldal célja, hogy segítsen és hasznos információkat nyújtson szülőknek, pedagógusoknak és az érdeklődőknek. Gyerekek a családban és közösségben. Iskolás korú gyermekek nevelésével és oktatásával kapcsolatos cikkek, hasznos tippek.Tanév rendje naptár, intézménykereső, valamint adott területek szakértői várják kérdéseit.

Kölöknet: Iskola
Csokonai Vitéz Mihály: Az ősz
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/szuret#BHI/csokonai0042

Részlet Csokonai Vitéz Mihály: Az ősz c. művéből. Már a víg szüretnek örül minden ember, mellyel örvendeztet bennünket szeptember, Októbert ekképpen biztatja előre, hogy nektár lesz a bor, és máslás a lőre... ...Megterhelte az ősz a fáknak ágait, vastagon ráfűzvén gazdag áldásait. Csak az a baj, hogy már hívesek a szelek, néha egy kis hideg és dér is jár velek.

Csokonai Vitéz Mihály: Az ősz
Jeles Napok: Szüret
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/szuret

A szüret régen a gazdaságokban kölcsönös segítséggel végzett társasmunka, vagy bérmunka volt. Manapság a kiskerti szőlőkben a család meghívott segítőkkel, rokonokkal szüretel. Ekkor a házigazda, vendégül is látja a szüretelőket étellel-itallal, a szőlőből, mustból kóstolót vihetnek haza.

Jeles Napok: Szüret
Bálint Gazda: Őszi trágyázás
http://www.balintgazda.hu/aktualis-kert/oktober/tragyazas-osszel.html

A trágyázás és a komposzt felhasználásának legfontosabb időszaka az ősz. Ilyenkor szerves és műtrágyával pótoljuk a talaj, termőföld tápanyagait. A szerves istállótrágyát csak ősszel szabad, mert idő kell a lebomlásához.

Bálint Gazda: Őszi trágyázás
Határ József: Szüretelők - fafaragás
http://www.tolnaart.hu/hatarj/033.htm

Határ József fafaragó művész munkája: Szüretelők - TolnaArt Galéria (szobor, fafaragás) A faragó népi iparművész 1921-ben született Alsólipnyicán, Árva megyében, ami ma Lengyel terület. A megannyi karakterű szobrai arról árulkodnak, hogy jó megfigyelő, emberismerő és szerető ember.

Határ József: Szüretelők - fafaragás
Id. Markó Károly: Szüret
http://www.hung-art.hu/kep/m/marko_k1/muvek/1/marko109.jpg

Id. Markó Károly: Szüret – tájképfestészet. A festmény gróf Károlyi István megrendelésére készült, melyet a Rómához közeli Tivoliban festett meg.

Id. Markó Károly: Szüret
Babits Mihály: Szüret előtt
http://mek.oszk.hu/00600/00602/html/vers0602.htm#26

Sötétzöld színü és tömött a tő, egy-egy vörös levéllel néha tarka; édesen lankad, érve csüggedő, kékes fürtjével a nemes kadarka...

Babits Mihály: Szüret előtt
Juhász Gyula: Október
http://mek.oszk.hu/00700/00709/html/vs190902.htm#41

Szüret tüzei égnek, Szólnak szüreti nóták S a szőlőhegyek hátán Venyige lombja pirkad És megszépül csöndesen Az egész mulandóság...

Juhász Gyula: Október
Ady Endre: Az ősz dicsérete
http://hu.wikisource.org/wiki/Az_%C5%90sz_dics%C3%A9rete

Evoé, élet, be gyönyörű ősz jött, Talán legszebbik ősze a világnak, Ma, mosoly-csokrát szórom szét a számnak, (Megint virul e búra görbedett)...

Ady Endre: Az ősz dicsérete
Szimbólumtár - Ősz az irodalomban
http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/pedagogia/szimbolumtar-az-osz

Sulinet Szimbólumtár: Az ősz megjelenése irodalmi művekben. Az ősz ihletadó szépségeit sokan papírra vetették, lássuk mit jelentett a költőknek, íróknak az ősz, hogy jelenik meg műveikben.

Szimbólumtár - Ősz az irodalomban
Bükk ősszel
http://www.schefferj.ps.hu/Bukk_Au.htm

Scheffer János képgalériája: Bükk - Őszi képek, fotók. A szemet gyönyörködtető fotógyűjtemény bemutatja milyen csodálatos a Bükk ősszel is.

Bükk ősszel
Tokaji ősz
http://www.tokajiosz.hu/

Tokaj vidéke nagy kincsünk, valódi arcát csak azoknak mutatja meg, akik fogékonyak annak meglátására. A Tokaji Ősz rendezvénysorozat egy olyan kezdeményezés, amely színes programjait a világörökségi borvidéken a tokaji bor köré fonja. Igényes programokkal várják a szórakozni, a borkultúra és minőségi borfogyasztás kedvelőit. Ismerkedjen meg Tokaj-Hegyalja kulturális, csodás természeti értékeivel.

Tokaji ősz
Ágnes Vanilla- József Attila: Ősz
http://www.youtube.com/watch?v=mbG3PNtSA6U

Ágnes Vanilla előadásában - József Attila: Ősz c. műve.

Ágnes Vanilla- József Attila: Ősz
Őszi háttérkép ingyen
http://www.hatterkep-ingyen.hu/evszakok/osz/osz1.html

hatterkep-ingyen.hu - Letölthető őszi háttérképek ingyenesen.

Őszi háttérkép ingyen
Őszi háttérképek
http://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/a-10-legszebb-oszi-hatterkep

Őszi háttérképek számítógépre, hogy az évszak színpompáját ne csak a természetben élvezhesd.

Őszi háttérképek
Hirdetések
Oldal leírása
osz.wyw.hu: Ősz katalógus: az ősz hónapjai, őszi munka, és programok. Az őszhöz kapcsolódó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 144 válogatott ősz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 144 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 8 | Linkre kattintás összesen: 34365