Gomba, csipkebogyó, kökény gyűjtés > Ősz - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gomba, csipkebogyó, kökény gyűjtés > 11 weboldal. Kategória leírása: Ősszel elérkezik az idő a gomba, csipkebogyó, kökény, valamint galagonya gyűjtésre. Felhasználásukhoz hasznos információkkal kívánunk segíteni oldalunkon. Becsüljük meg az őszi erdő ehető kincseit, mert ez a természet ajándéka!

Tipp

Gomba
http://gomba.wyw.hu/

WYW katalógus gomba témában: Ha gombakedvelő vagy, illetve megismerkednél a gombák világával. A gombászás kellemes időtöltés, és finom ételeket is készíthetünk belőlük, de néhány fontos alapszabályt feltétlenül be kell tartani! Amit megtaláltok gyűjteményünkben: gombafajták (védett, ehető és mérgező gombák), gombahatározók, gombavizsgálat, termesztési, gyűjtési tudnivalók és természetesen gombás receptek...

Gomba

osz.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Őszi séták, gombaszedéssel
http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/11774/sargulo-falevelek-oszi-setak-go ...

A gomba számos kedvező élettani hatással rendelkezik: kiváló fehérjeforrás, gazdag vitamin és ásványi anyag forrás. A gomba tehát étrendünket gazdagítja, de ha nem vigyázunk gombás ételünkből akár utolsó vacsora is lehet...Csak ellenőrzött gombát készítsünk el.

Őszi séták, gombaszedéssel
A gombagyűjtés és fogyasztás szabályai
http://www.miskolcigombasz.hu/tudni_illik/a_gombagyujtes_szabalyai/index.php

A Miskolci Gombász Egyesület oldalán összeállítást találunk a helyes és biztonságos gombagyűjtésről, a természetet is megóvásával. A szakmai, egészségügyi szabályok / tanácsok, gombákkal foglalkozó tudósoktól, szakemberektől, képzett és tapasztalt gombászoktól származnak. Gomba gyűjtési, elkészítési és felhasználási szabályai.

A gombagyűjtés és fogyasztás szabályai
Gombák, erdei gyümölcsök és ehető növények
http://www.vagoemt.hu/

Ősszel, mikor a reggelek már csípősek, kétszeres erővel hív az erdő. Szarvasbőgés, őszi színpompa, érett erdei gyümölcsök, illatozó gombák. Becsüljük meg, mert ez a természet ajándéka! Cégünk a Vagoemt Kft., Magyarországon egyedülálló módon erdőn, mezőn termő gombákat, szarvasgombát, erdei gyümölcsöket és ehető növényeket forgalmaz, hogy hozzájáruljon eme ízvilágának megismertetéséhez.

Gombák, erdei gyümölcsök és ehető növények
Gombahatározó képekkel
http://gombahatározó.hu/

Gombahatározó képekkel: ehető, mérgező és védett gombák adatbázisa. Gombagyűjtés, felhasználási tanácsok, tudnivalók, gombanaptár. Az oldal online határozóval is kibővült, mely segít meghatározni milyen gombát találtál, láttál. Mindenki vegye figyelembe, hogy az oldal nem helyettesíti a Gombaszakértőket! A leszedett gombákat mindig mutasd meg szakembernek, mielőtt elkészítenéd!

Gombahatározó képekkel
Csipkebogyó, a C-vitamin bomba
http://www.szepzold.hu/vadrozsa_es_termese_a_csipkebogyo

Vadrózsa és termése, a csipkebogyó. C-vitamin tartalma mellett nagy hatással van a meghűléses, influenzás betegségek kezelésében. Népies elnevezései: csipke, csitkenye, hecsedli, hecserli, hecsepecs...A termések, bogyók az első őszi fagyok idején érik be. Húsából készülhet tea, gyógytea, gyümölcsbor, szörp, vagy lekvár, mártás, de még leves is.

Csipkebogyó, a C-vitamin bomba
Az őszi erdő ehető gyümölcsei
http://videkielet.hu/blog/eleskamra/az-oszi-erdo-gyumolcsei-galagonya-som-kokeny

A galagonya, som, kökény mind-mind az őszi erdő ehető kincsei, gyümölcsei. Finom és ízletes csodák, melyek jó hatással vannak szervezetünkre, bizonyos betegségek kezelésére is. Érdemes tehát egy őszi erdei séta alkalmával gyűjtögetni őket. Sokféleképpen lehet felhasználni, melyet cikkünkben elolvashatsz.

Az őszi erdő ehető gyümölcsei
A kökény felhasználása
http://terebess.hu/tiszaorveny/vadon/kokeny.html

Beérett már a kökény, szedjük tele a kötényt! A kökény sok helyen megtalálható tövises cserje, melynek virága és termése (bár kevesen tudják) gyógynövény. Virágait áprilisban, terméseit októberben gyűjthetjük, miután kissé megcsípte a dér. Terméséből készített lekvár, bor, pálinka vagy likőr betegségek után kiváló roboráló szer, immunrendszer- és idegerősítő.

A kökény felhasználása
Gombahatározó alkalmazás Androidra
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.gfx54b.android.hf&hl=hu

A HungiFungi gombahatározó terjedelemben nagyobb mint számos szakkönyv, mégis elfér egy telefonban. Az alkalmazásban ingyenesen elérhető a teljes alapfokú gombaismerői tanfolyam anyaga, valamint 172 gombafaj ismertetője, képekkel. Az extra fajok és opciók eléréséhez, előfizetést lehet váltani, ami csak 599 Ft/év. A HungiFungi gombahatározó letölthető a Google Play-ről. A program telepítés után tölti le az adatbázisát (javasolt a Wifi kapcsolat), a továbbiakban offline módon is működőképes.

Gombahatározó alkalmazás Androidra
Mire jó a som? Somlekvár és chutney (Csatni)
http://hobbikert.hu/magazin/mire-jo-a-husos-som.html

A húsos som gyümölcsét már régóta fogyasztjuk, mely július-augusztusban érlelődik. Készíthető belőle ízletes gyümölcslevet, lekvár (mely különösen vadas húsok mellé kiválló). C-vitamin tartalma magas, karotinban gazdag. Szörp, dzsem, kompót, bor, sompálinka is készíthető belőle. Az ínyencek megtalálják a somból készített chutney (Csatni) receptjét is az oldalon, mely egy indiai eredetű lekvár, húsok mellé ajánlják fogyasztani kiegészítőként. Darabos, pikáns "lekvár", és általában gyümölcs az alapja.

Mire jó a som? Somlekvár és chutney (Csatni)
Csipkebogyó felhasználása, receptek
http://terebess.hu/tiszaorveny/vadon/csipkerozsa.html

A csipkebogyó, csipkebokor (ebcsipke, gyepűrózsa) termését sokféleképpen felhasználhatjuk. Rendkívül magas C-vitamin-tartalma miatt széleskörűen használják a konyhákban és a népi gyógyászatban. Készíthetünk lekvárt, teát, szörpöt, likőrt és bort is. Mikor kell szedni? Hogyan kell feldolgozni? Mit készíthetünk belőle? Az oldalon mindent megtalálsz részletesen.

Csipkebogyó felhasználása, receptek
Galagonya tea készítése
http://www.edenkert.hu/konyhakert/gyogynovenyek/galagonya-gyogyito-ereje/2474/

Izzik a galagonya! Valóban hisz egy csodálatos gyógynövény. Kevesen tudják, hogy a galagonya tea rendszeres fogyasztása jelentősen javítja a szívbetegek állapotát, és csökkenti a vérnyomást. Napjainkban egyre többen alkalmazzák a gyógynövény virágát vagy termését szívgyógyszernek. Nem túlzás azt állítani: az öregedő szív elixírje!

Galagonya tea készítése
Hirdetések
Oldal leírása
osz.wyw.hu: Ősz katalógus: az ősz hónapjai, őszi munka, és programok. Az őszhöz kapcsolódó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 144 válogatott ősz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 144 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 8 | Linkre kattintás összesen: 34365