Szüret, szüreti szokások, szüreti mulatságok > Ősz - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Szüret, szüreti szokások, szüreti mulatságok > 9 weboldal. Kategória leírása: Szüreti szokások, szüreti mulatságok, szőlőszüret. Az őszi szürethez kapcsolódó honlapok és információk.

osz.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Folkrádió: Szüreti dalok
http://www.folkradio.hu/album/felvetel_show.php?id=12638

Előadó: Kalamajka együttes, Papp Anikó, Papp Zsuzsanna. Tájegység: Közép-Dunántúl. Album: Ez is Borivóknak való.

Folkrádió: Szüreti dalok
Jeles Napok: Szüret
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/szuret

A szüret régen a gazdaságokban kölcsönös segítséggel végzett társasmunka, vagy bérmunka volt. Manapság a kiskerti szőlőkben a család meghívott segítőkkel, rokonokkal szüretel. Ekkor a házigazda, vendégül is látja a szüretelőket étellel-itallal, a szőlőből, mustból kóstolót vihetnek haza.

Jeles Napok: Szüret
Szüreti szokások és ételek
http://www.torzsasztal.com/szuret.html

Az ősszel elérkezik a szüret ideje. A szüretelés kezdete a régi tapasztalatok szerint a magyar szőlővidékek többségében legkorábban október második felében kezdődött, ma már azonban ez akár egy hónappal korábban is kezdődhet. Dalok, mesék, népszokások, babonák színes szövevénye övezi a magyar szőlőt, szüretelést és a magyar bort. A fárasztó munka kora reggel kezdődött, este pedig mulatozással végződött.

Szüreti szokások és ételek
Szüreti dalok
http://www.youtube.com/watch?v=DqAWxXCwlJ0

Szüretelés, sutulás videó, magyar népdalokkal: A csetényi dombtető, Ucca, ucca Nagybátonyi...És szüretkor megélénkül a szőlőhegy. Szüreteléssel kapcsolatos magyar népdalok.

Szüreti dalok
Szüreti szokások videó
http://www.youtube.com/watch?v=8_GXSDL4f74

Az ősz nem csak az iskolakezdés, szarvasbőgés ideje, hanem a szüreté is. Szüreti szokások, mulatságok és egy kis gasztronómia.

Szüreti szokások videó
Szüreti versek
http://www.poet.hu/cimke/sz%FCret

Szüreti versek: szüreteléssel, szőlővel, borral, őszi idővel kapcsolatos versek. - Szőlőfürtnek gyöngyei, gyönyörű gyöngyszemei. Édes nedű mit adsz nekünk, nélküled nem élhetünk!

Szüreti versek
Szüreti népszokások, hagyományok
http://www.magyarvagyok.com/kultura/hungarikum/hagyomanyok-unnepek/szuretine ...

Hazánk kitűnő borvidékeinek köszönhetően, már régóta nagy kultúrája van a szőlőtermesztésnek, ezáltal nagy hagyománya a szüreti népszokásoknak. Az oldalon érdekességeket találsz: szüreti hagyományok, szokások, dalok-nóták, boros közmondások, szüreti versek, mondókák, valamint szüreti receptek, ételek.

Szüreti népszokások, hagyományok
Szüreti mulatságok
http://www.programturizmus.hu/tdcategory-szuret.html

Eszem-iszom, gasztronómiai programok őszre: Szüreti napok, mulatságok, felvonulások. Szüreti programok országosan, hogy könnyebb legyen választani. A különböző szüreti rendezvények legfőbb célja: gasztronómiai, borászati és kulturális hagyományőrzés.

Szüreti mulatságok
borkezeles.hu - Borászati termékek
https://borkezeles.hu/boraszati-webshop/kategoriak

Fedezze fel borászati termékek kínálatunkat, és töltse meg virtuális kosarát minél több hasznos kiegészítővel! Must- és cefrekezelő anyagok, borászati enzimek, élesztő tápsók, és még megannyi kezelőanyag, amire minden borásznak szüksége lehet. Nézzen szét nálunk, ha pedig borászati termékeinkkel kapcsolatban kérdései lennének, forduljon szakértőinkhez! Laborunk széleskörű borászati méréseket is kínál, az általunk alkalmazott módszerek megfelelnek az Európai Unió borra vonatkozó előírásainak.

borkezeles.hu - Borászati termékek
Hirdetések
Oldal leírása
osz.wyw.hu: Ősz katalógus: az ősz hónapjai, őszi munka, és programok. Az őszhöz kapcsolódó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 144 válogatott ősz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 144 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 8 | Linkre kattintás összesen: 34365