Őszi ünnepek, jeles napok > Ősz - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Őszi ünnepek, jeles napok > 12 weboldal. Kategória leírása: Őszi ünnepek: Halloween, mindszentek, halottak napja, kisfarsang, Márton nap és október 23. nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom kitörésének, és a Magyar Köztársaság kikiáltása évfordulójának ünnepe.

Tipp

Halloween
http://halloween.wyw.hu

Míg nálunk a Mindszentek, Halottak napja csendes megemlékezés eltávozott szeretteinkről, az angolszász országokban október 31-én a rémisztgetés, vidám mulatozás ideje. Ennek ellenére hozzánk is beszivárgott Halloween ünnepe. Oldalunkon kreatív ötleteket, recepteket, dekorációkat találsz Halloween témában: tökfaragás, jelmezek, kifestők, sablonok.

Halloween

osz.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Márton-nap és a libák
http://www.mult-kor.hu/cikk.php?id=296

Márton névnap valamint Szent Márton napja, november 11. 371-ben Mártont Tours püspökévé választották meg, ő azonban szerényen tiltakozott ellene. A legenda szerint libák közt próbált elrejtőzni, de a ludak elárulták gágogásukkal. Azóta liba ételekkel is megemlékezzenek a mai Szombathely környékén született szerény 4. századi püspökről. Márton-napra mindenütt liba dukál, s egyre több étterem rendez ilyenkor liba-heteket.

Márton-nap és a libák
Jeles Napok: Szent Márton
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/szent_marton

Jeles Napok: Szent Márton November 11. Szent Márton püspök 316-ban (vagy 317-ben) született a Római Birodalom Pannónia tartományában, római katonatiszt fiaként. Szülőhelyeként Savariát jelölik meg...

Jeles Napok: Szent Márton
Kisfarsang: Mihály naptól, Katalin napig
https://magyarno.com/szent-mihaly-napja-kisfarsang-kezdete/

Szent Mihály napja és Kisfarsang eredete, története, szokások és hagyományok. Kisfarsang (szeptember 29. – november 25.)a karácsonyt megelőző mulatozás ideje volt, a gazdasági év lezárulását ünnepelték. Kisfarsang után egészen nagyfarsangig tilos esküvőt tartani vagy bálozni. A kisfarsang hagyományosan Szent Mihály-nap után kezdődik. A Mihály név agyakorisága miatt kedvelt ünnep maradt országszerte.

Kisfarsang: Mihály naptól, Katalin napig
Halottak napja
http://hu.wikipedia.org/wiki/Halottak_napja

A Halottak napja keresztény ünnep, mely fokozatosan vált felekezetektől független, elhunytakról való megemlékezés napjává. A katolikusok november 2-án tartják, Mindenszentek napját követően, a bizánci szertartásban a Pünkösd előtti szombaton. Halottak napján sokan kimennek a temetőkbe és gyertyát, mécsest gyújtanak elhunyt szeretteik emlékére.

Halottak napja
Halloween ünnepe
http://hu.wikipedia.org/wiki/Halloween

Ünnepek, jeles napok: Halloween eredete, története és hagyományai. A halloween az angolszász országokban, ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep, október 31-én. A legfontosabb jelképe a töklámpás, melynek angol nyelvterületen elterjedt neve: Jack O’Lantern. Az emberek ilyenkor partikat rendeznek, jelmezekbe öltöznek, vidáman mulatnak, olykor rémisztgetnek. A gyermekek édességért házról-házra járnak.

Halloween ünnepe
Mindenszentek ünnepe
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mindenszentek

A mindenszentek vagy mindenszentek napja keresztény ünnep, amelyet a katolikus egyházban november 1-jén, melyet november 2-án a halottak napja követ.

Mindenszentek ünnepe
Visszatekintés 1956. október 23-ára
http://www.ma.hu/tart/rcikk/a/0/19289/1

1956. október 23-án, az évek óta növekvő társadalmi elégedetlenség elérkezett a forrpontjához. Október 23-a nemzeti ünnep. Egy ország ünnepe. 1956. október 23-a távoli és közeli is egyben. Érintve vagyunk. A nap cselekvő részesei közül sokan itt vannak még közöttünk. Apák, anyák, nagyapák, nagyanyák. Talán ebből is ered, hogy október 23-a ünneplését az előző években tétovaság, egyfajta zavar lengte körül. Mintha nem tudnánk, hogyan ünnepeljünk. Mintha nem mernénk bízni a másikban, gyanúsnak találnánk megrendültségét, mintha képtelenek lennénk a felszabadult, egységes ünneplésre a szabadság és egység ünnepén.

Visszatekintés 1956. október 23-ára
Mindenszentek és halottak napja
http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/muveszetek/muveszettortenet/neprajz-unnepek- ...

Az november 1. és november 2. egymás utáni napokon ünnepelt mindenszentek és halottak napja közül, egyértelműen az utóbbi dominál, annak ellenére, hogy a megemlékezés később alakult ki. Mindkettő a halottakra való emlékezés ünnepe. Mindenszentek napja azoknak a szenteknek az ünnepe, akikről a naptár név szerint nem emlékezik meg.

Mindenszentek és halottak napja
Őszi ünnepek
http://www.unnepekoldala.hu/szeptember

Őszi ünnepek, jeles napok hónapra és napokra lebontva. Szeptemberi, októberi, novemberi ünnepek, névnapok.

Őszi ünnepek
Takarítási világnap
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/takaritasi_vilagnap

Tisztítsuk meg a földet, környezetünket! A Takarítási Világnapot hivatalosan először 1992-ben hirdette meg az ENSZ Környezetvédelmi Programja (UNEP). A Takarítási világnap nem kötődik egyetlen konkrét dátumhoz, minden évben egy szeptember 20-a körüli hétvégén ünneplik. Az akció Ausztráliából indult, ahol 1989-től szervezik meg az országos nagytakarítás napját. Magyarországon a Magyar Cserkész Szövetség erdőtakarítási és szemétgyűjtési akciókat szervez. Ilyenkor sokan tisztítják az utcákat, folyópartokat, erdőszéleket csoportosan.

Takarítási világnap
Versek halottak napjára
http://www.poet.hu/kategoria/Halottak+napja

Az elmúlás fájdalma sok magyar költőt is megérintett. Halottak napja versek, verses megemlékezések a halottakról. www.poet.hu - Halottak napi versek bővíthető gyűjteménye.

Versek halottak napjára
Halottak napja idézetek
http://www.citatum.hu/kategoria/Halottak_napja

A halottak az élők emlékezetében élnek tovább. Hosszabb, rövidebb idézetek, bölcsességek halottak napjára: szeretetről, elmúlásról, hiányról, halálról.

Halottak napja idézetek
Hirdetések
Oldal leírása
osz.wyw.hu: Ősz katalógus: az ősz hónapjai, őszi munka, és programok. Az őszhöz kapcsolódó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 144 válogatott ősz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 144 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 8 | Linkre kattintás összesen: 34365