Az ősz hónapjai, őszi hónapok > Ősz - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Az ősz hónapjai, őszi hónapok > 8 weboldal. Kategória leírása: Őszi hónapok: szeptember, október, és a november. Az ősz hónapjaival kapcsolatos weboldalakat gyűjtöttünk itt össze.

osz.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Ősz - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/%C5%90sz

Ősszel a természet ezer színben pompázik, főleg az erdőkben csodálhatjuk meg a színes lehulló faleveleket. Az ősz a trópusi, illetve száraz és hideg égövi tájakon nem létezik, a mérsékelt égöv egyik évszaka. Hónapjai a szeptember, október és november, a Föld déli féltekéjén viszont az március, április és május. Ősszel megkezdődik az iskola.

Ősz - Wikipédia
Szimbólumtár - Ősz az irodalomban
http://hirmagazin.sulinet.hu/hu/pedagogia/szimbolumtar-az-osz

Sulinet Szimbólumtár: Az ősz megjelenése irodalmi művekben. Az ősz ihletadó szépségeit sokan papírra vetették, lássuk mit jelentett a költőknek, íróknak az ősz, hogy jelenik meg műveikben.

Szimbólumtár - Ősz az irodalomban
Szeptember
http://hu.wikipedia.org/wiki/Szeptember

Az ősz első hónapja a szeptember, mely 30 napos. A népi kalendáriumban Szent Mihály hava. Szeptemberben még érezni a nyár ízét, de már hűvösödnek a reggelek. Szeptemberi események és jeles napok.

Szeptember
Október
http://hu.wikipedia.org/wiki/Okt%C3%B3ber

Október hónapunk 31 napos. A népi kalendárium Mindszent havának nevezi, a protestánsok pedig gyakran reformáció hónapjának. Október eseményei, októberi jeles napok. Szeptember végével már egyre hűvösebb idők jönnek, de a kora őszi lehűlést követő 8-10 napos októberi meleg periódust hívják vénasszonyok nyarának, illetve indián nyárnak.

Október
Őszi napéjegyenlőség
http://jelesnapok.oszk.hu/prod/unnep/oszi_napejegyenloseg

Az északi féltekén ősszel rövidülnek a nappalok, egyre hűvösebbé válik az idő mielőtt beköszönt a tél. A csillagászati ősz szeptember 23-án kezdődik. A déli féltekén pedig e napon kezdődik a csillagászati tavasz. A meteorológiai ősz Európában már szeptember elején beköszönt. A régi kelták és a kínaiak viszont már augusztus elején megülték az ősz kezdőünnepét, náluk az őszi napéjegyenlőség napja az évszak zenitje, annak eszmei közepét foglalta el...

Őszi napéjegyenlőség
November
http://hu.wikipedia.org/wiki/November

November az ősz utolsó hónapja, és 30 napos. Neve latinul novem,. A 18. századi nyelvújítók szerint a november: gémberes. A népi kalendáriumban Szent András hava. November jeles napjai és eseményei.

November
Október jeles napjai
http://www.magyaralmas.hu/napok/oktober

Jeles napok, ünnepek októberben: világi és egyházi ünnepek, történelmi és egyéb évfordulók.

Október jeles napjai
Vénasszonyok nyara
http://aranylo-osz.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1132275

A vénasszonyok nyara kifejezésnek nem ismert az eredete, nincs néprajzi vonatkozása. Lazábban behatárolva szeptembertől egészen tél beálltáig kialakuló melegebb napokat hívjuk. Régebbi, szigorúbb meghatározással: a koraőszi lehűlést követő 8-10 napos októberi meleg periódust hívták így. Ilyenkor még utoljára feltöltődhetünk a napsugarak melegével.

Vénasszonyok nyara
Hirdetések
Oldal leírása
osz.wyw.hu: Ősz katalógus: az ősz hónapjai, őszi munka, és programok. Az őszhöz kapcsolódó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 144 válogatott ősz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 144 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 8 | Linkre kattintás összesen: 34365