Őszi lombhullás, őszi falevelek > Ősz - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Őszi lombhullás, őszi falevelek > 8 weboldal. Kategória leírása: Az őszi lombhullás, a fák téli nyugalmi szakaszának kezdete. Lombhullás előtt, sárgától a vörösesbarna árnyalatig, több színben pompázhatnak, a téli pihenésre készülő fás növények. A fotósok kedves időszaka ez.

Tipp

Természet.wyw.hu
http://termeszet.wyw.hu/

Természeti kincseink föld alatt és felett. A természet képzelőereje sokkal, de sokkal nagyobb, mint az emberé. A természet zöldje a növények és a fák élete. A zöld maga az élet. Természettel kapcsolatos oldalak gyűjteménye: természetvédelem, természeti jelenségek, természettudományok, nemzeti parkok, földünket benépesítő élőlények, növények és állatok.

Természet.wyw.hu
Tél.wyw.hu
http://tel.wyw.hu/

Lassan felváltja az őszt a tél, álomra hajtja fejét a természet és egyre hűvösebb napok következnek. Mint minden évszaknak, a télnek is megvannak a maga szépségei, gondoljunk csak a hóesésre, szánkózásra, korcsolyázásra, vagy akár illatozó forró teát szürcsölni fotelunkban. Tél évszakkal kapcsolatos oldalak, linkek gyűjteménye: téli sportok, programok, az évszak jellemzői, téli ünnepek, versek, téli egészségvédelem.

Tél.wyw.hu

osz.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Őszi falevelek tartósítása
http://kertlap.hu/oszi-levelek/

Az ősz szépsége mindenkit elvarázsol, érdemes ilyenkor a családdal kirándulni és közben színes faleveleket gyűjteni a gyermekek örömére. A számtalan formájú, színvilágú faleveleket érdemes tartósítani, hogy akár őszi díszeket készítsünk belőle. Az oldalon különböző tartósító eljárásokat találnak. Így sokáig gyönyörködhetünk a színes őszi levelek szépségében. Egy indián legenda szerint az égi vadászok megöltek egy medvét és vére az őszi erdő fáira hullott. Ezért válik sok növény levele pirossá ősszel. Megint mások sárgák lesznek, mert az égi lakoma során a medvehúsból lecsöpögő zsír sárgára festi őket...

Őszi falevelek tartósítása
A lombhullás
http://www.huszadikszazad.hu/index.php?apps=cikk&cikk=12213

Nyár elmúltával, beköszönt az ősz és a fák lombja színesedni kezd, az erdő ezernyi színével gyönyörködteti a kirándulókat. A levelek lassan leválnak és a nyáron zöldellő fák már mind kopaszon telelnek. A lombhullás biológiai jelentősége többszörös. A fák alkalmazkodnak az évszakokhoz.

A lombhullás
Őszi lombhullás
http://www.tuja.hu/kerteszeti-lexikon/lombhullas.html

Miért hullanak le a falevelek ősszel? Az őszi lombhullás, a fás növények téli, nyugalmi szakaszának kezdete, egy aktív életfolyamat, hormonhatás eredménye, egy védekező módszer.

Őszi lombhullás
Kislexikon: Lombhullás
http://www.kislexikon.hu/lombhullas.html

Mi okozza a lombhullást ősszel? A fák lombvesztése a mérsékelt és hideg vidékek jellemzője, melyet a levelek elszíneződése előz meg, mely az őszkor végbemenő kémiai folyamatokkal függ össze.

Kislexikon: Lombhullás
Zöldhulladék elszállítás, komposztálás
http://www.kertgondozok.hu/kertgondozas_kertepites_zoldhulladek_elszallitas_ ...

Reneszánszát éli a komposztálás. A természet arra tanít bennünket, hogy a földi élet alapja a biológiai körforgás, amelynek minden építőköve hasznos és pótolhatatlan szerepet tölt be. Ha a lehullott levelekben, a levágott fűben vagy más növényi részekben felhalmozott tápanyagokat elégetjük, vagy a szemétre hányjuk, növényeinket fosztjuk meg a továbbéléshez szükséges éltető erőtől.

Zöldhulladék elszállítás, komposztálás
Zöld hulladék felhasználása
http://www.szelektiv.hu/kategoria.7.zold_hulladek

A kertes házak elkerülhetetlen velejárója a zöldhulladék keletkezése és sokszor gondot jelent megszabadulni tőle. Lássuk mit kezdhetünk velük! Zöldhulladék elszállítás Budapesten és környékén. Komposztálás lehetőségei.

Zöld hulladék felhasználása
Avarégetés helyett komposztáljunk
http://www.szephazak.hu/kert-tippek/hogyan-komposztaljuk-a-faleveleket/792/

Köztudott, hogy az avarégetés negatív hatással van a levegőre, környezetünkre. Falevelek komposztálásához nyújtunk egy kis segítséget és az alábbi kérdésekre is megadjuk a választ: Hogyan komposztáljuk? Melyik falevél komposztálható?

Avarégetés helyett komposztáljunk
Zöldhulladék szállítása rakodással - zoldfuv.hu
https://zoldfuv.hu/

Keressen minket bizalommal, ha a kertben összegyűlt zöldhulladékot, ágakat, száraz lombot, nyesedéket, fűhulladékot, vagy nehezen mozgatható tuskókat elszállítatná, kedvező áron. Megbízható, felkészült kollégákkal, gyors kiszállással, rakodással állunk rendelkezésére Budapest 40 km-es körzetében.

Zöldhulladék szállítása rakodással - zoldfuv.hu
Hirdetések
Oldal leírása
osz.wyw.hu: Ősz katalógus: az ősz hónapjai, őszi munka, és programok. Az őszhöz kapcsolódó weboldalak gyűjteménye.
Gyűjteményünkben 144 válogatott ősz témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 144 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 8 | Linkre kattintás összesen: 34365